Gamla tiders sjukdomsnamn

Operationen av Gaspare Travesi (1722-1770) som finns på Stuttgarts Staatsgalerie

Äntligen har boken om sjukdomsnamn blivit klar. Namnet blev till sist som rubriken ovan: Gamla tiders sjukdomsnamn. Det har varit ett intensivt arbete med skrivande, sammanställande och korrekturläsning. Boken bygger på den ordlista som apotekaren Gunnar Lagerkranz gjorde för 30 år sedan. Orden är i stort sett desamma, men förklaringarna har i stor omfattning justerats för att bli tydligare. Jag har också strävat efter att samla förklaringarna för respektive ord på ett ställe. Det viktigaste sjukdomarna har fått egna avsnitt där de beskrivs utförligt. Även läkarna och de läkarböcker som använts har presenterats.

Boken finns att köpa från Sveriges släktforskarförbunds bokhandel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.